• Nog geen lid van de Vlaamse Vereniging van Wiskundeleraars?

    Meld je voor 15 december 2018 aan als nieuw VVWL-lid via dit formulier. Voor slechts € 25 ontvang je dan in 2019, vier nummers van het vaktijdschrift Wiskunde & Onderwijs. Bovendien geniet je van kortingen op evenementen die door de  VVWL worden georganiseerd.

    Noteer alvast in jouw agenda!

    Zaterdag 16 februari 2019 te Gent

    VVWL-jaarvergadering

Onderzoek naar wiskundetalent bij kleuters

Uit Vlaamse peilingen blijkt dat jongens het op het einde van de lagere school systematisch beter doen voor wiskunde dan meisjes. Onderzoekers van de KULeuven gingen na of jongens misschien van nature meer aanleg hebben voor wiskunde. Maar dat blijkt niet het geval.

Een team van professor Bert De Smedt onderwierp  400 vier-en vijfjarige kleuters aan verschillende wiskundige testen, gaande van het tellen van voorwerpen,  het benoemen van cijfers, het ordenen van getallen, tot het maken van eenvoudige  rekensommen.

En de conclusie was heel duidelijk, zegt De Smedt: “Er is eigenlijk geen enkel verschil tussen jongens en meisjes in de kleuterschool wat betreft wiskundige vaardigheden. De gemiddelde scores liggen erg dicht bij elkaar. Dat jongens vaker de eindtermen voor wiskunde halen is dus niet het gevolg van een verschil in aangeboren vaardigheden. “

Lees het volledige artikel op de website van de VRT-nieuwsdienst via deze link

Meer info op de website van de KULeuven

Nieuwsbron vrtnws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.