Leerplatform USolvit

Gratis oefenen voor het toelatingsexamen arts en tandarts met het USolvit leerplatform

Vlaams minister van Onderwijs Crevits heeft er voor gekozen om aan alle leerlingen die inschrijven voor het toelatingsexamen arts of tandarts, meteen ook een persoonlijke toegang te geven tot het leerplatform USolv-it. Dat zal een nieuwe en specifiek voor leerlingen ontworpen oefenomgeving zijn. De essentie is betere oefenscenario’s op maat van de leerlingen. Daarbinnen zullen ze oefenreeksen kunnen samenstellen op basis van voorbije ijkingstoetsen en toelatingsexamens, maar ook op basis van het rijke aanbod van de olympiades wiskunde en natuurwetenschappen. Ze zullen uiteraard geen correcte oplossingen kunnen nagaan zonder de oefeningen te maken.

Aan de inhoud en het platform wordt nog intens gewerkt. Het moet operationeel zijn vanaf 1 maart 2019. Leerlingen die inschrijven voor het toelatingsexamen krijgen zoals gezegd deze toegang en oefenmogelijkheid. Het gaat ook deze richting uit voor de leerlingen in de derde graad die deelnamen of deelnemen aan een of meerdere olympiades, weliswaar onder de voorwaarde dat hun school een schoollidmaatschap heeft.

Het online oefenplatform komt er op vraag van de studentenverenigingen en de Vlaamse Onderwijsraad. De minister maakt alvast € 66.000 euro vrij voor de ontwikkeling van USolvit.

Lees ook het artikel op de website van de  De Morgen of VRT NWS.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.