Een avondje wiskunde

Zin in een avondje wetenschap? 

Kom dan op dinsdag, woensdag of donderdag naar de Universiteit van Vlaanderen. Om 19.30 gaan de deuren open, de opnames zelf starten stipt om 20.00 uur. Vijf fantastische sprekers laten je telkens van 15 minuten wetenschap genieten. Achteraf kan je aan de toog niet enkel een pintje drinken, maar ook al je vragen afvuren op de professoren.

Op dinsdag 9 oktober 2018 hebben we het over het belang van wiskunde!

Wiskunde. Het is niet meteen ieders favoriete vak op school. Nochtans vind je wiskunde terug in de meest uiteenlopende dingen! Van het klimaat tot op de dansvloer tot in je eigen hoofd!

Zo gebruikt professor Isar Goyvaerts wiskunde om valse noten te herkennen en kan dr. Thomas Neyens/DJ Kiani zijn DJ-sets gebruiken om statistiek uit te leggen.

Maar ook zodra we buiten komen, wordt wiskunde belangrijk bijvoorbeeld bij het voorspellen van het weer en de verandering van het klimaat. Professor Giovanni Samaey legt uit waarom dat laatste zo moeilijk is.

Heb je jezelf altijd een te groot warhoofd gevonden om goed te zijn in wiskunde? Wel, Professor David Eelbode zal je wiskundig aantonen waarom dat net betekent dat je eigenlijk superorderlijk bent!

Locatie Café Local Antwerpen

Meer info en inschrijven via deze link

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.