Benelux wiskundeolympiade

VALKENSWAARD –  Bij de Benelux Wiskunde Olympiade, die dit weekend in Valkenswaard plaatsvond, kwam het Belgische team voor het eerst in het elfjarig bestaan van deze drielandenwedstrijd als beste uit de bus.

De Benelux Wiskunde Olympiade wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. Teams bestaan uit tien leerlingen en de wedstrijd bestaat uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers vierenhalf uur de tijd voor hebben. Voor elke opgave zijn zeven punten te verdienen. Eén deelnemer uit België, Tijs Buggenhout, loste alle opgaven foutloos op en behaalde hiermee de maximale score van 28 punten. Voor de beste vijftien deelnemers was er een medaille: goud voor leerlingen met 24 punten of meer, zilver voor scores tussen 17 en 24 punten en brons voor scores tussen 9 en 17 punten.

Drie deelnemers van het Belgische team, Tijs Buggenhout, Marie Peeters en Louis Olyslager behaalden een gouden medaille en eindigen hiermee respectievelijk op de 1ste, 2de en 3de plaats!

De totaalscore van het Belgische team was 153 punten en scoorde in totaal net iets beter dan het Nederlandse team met 130 punten.

Download hieronder de vragen van deze editie van de Benelux-wiskundeolympiade

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.